Den här rätten är svår att sluta äta av. Majonnäsen ger rätten den extra lilla piffen... och några timmar senare är det lätt att dippa överblivna klyftpotatisar i majon igen!
Dela potatisen i fyra delar så det blir klyftor. Fördela allt på en plåt och strö över olja, salt, peppar och rosmarin. Rör om. Låt gå i ugnen i ca 25-30 minuter på 225 grader.
Vegobiffar
Häll av spadet från kikärtorna, riv morötterna fint, zucchinin och halloumin rivs på den grövre sidan av rivjärnet. Kläm ur vätskan ur zucchinin och morötterna och blanda allt i en bunke tillsammans med ägget, mjöl, bakpulver och salt. Forma till biffar.
Stek biffarna i olja på medelvärme, ca 3 minuter per sida.
Vitlöksmajo
Blanda färdig majonäs med pressade vitlöksklyftor. Smaka av med några droppar citron, salt och peppar.