Vego caesarsallad med nuggets och rökiga nötter

Caesarsallad med vegonuggets Kung Markatta
Foto: Köket.se

Vego caesarsallad med nuggets och rökiga nötter

11 ingredienser

15 m

Vegansk och supersnabb variant av favoritsalladen - Caesarsallad. Byt ut kycklingen till vegonuggets och bacon mot rökiga mandlar - det blir hur gott som helst!

Ingredienser

portioner
  • 1 romansallad
  • 1 förp Kung Markatta Kikärtor
  • 2 förp Kung Markatta Vegonuggets
  • parmesanost, till garnering (eller vegansk ost)

Rökiga mandlar

  • 2 dl Kung Markatta Sötmandel
  • 1 tsk Kung Markatta Rapsolja
  • 1 tsk Kung Markatta Agavesirap
  • rökt paprikapulver
  • grillkrydda

Servering

  • Kung Markatta Vitlökssås
  • rostat surdegsbröd

Gör så här

  1. Börja med mandlarna. Häll upp 2 dl mandlar i en ugnsform, ringla över olja, agavesirap och krydda med rökt paprikapulver och grillkrydda efter smak. Blanda om och rosta i ugnen på 200 grader i 5-7 minuter (Håll lite koll för de kan lätt brännas).
  2. Häll av och skölj kikärtorna. Skölj och strimla salladen grovt.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek nuggets gyllene på medelvärme.
  4. Lägg upp sallad, kikärtor och nuggets i tallriken. Riv över ost, strö över mandlarna och servera med vitlökssås och surdegsbröd.