Vego auberginepizza med oliver och champinjoner

Vego auberginepizza med oliver och champinjoner
Foto: Valio

Vego auberginepizza med oliver och champinjoner

17 ingredienser

60 m

Vegansk pizza med aubergine, oliver och champinjoner. Krispig botten, hemgjord tomatsås och smältande god vego-ost

Valio oddlygood riven ost

Istället för ost anväds Valio Oddlygood veggie riven på pizzan.

Ingredienser

portioner

Pizzabotten

  • 2 dl vatten
  • 0,5 förp torrjäst
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt

Tomatsås

  • 400 g krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 1 röd chilifrukt
  • 0,5 krm salt
  • svartpeppar

Topping

  • 1 aubergine
  • grovt havssalt
  • 10 svarta oliver
  • 3 champinjoner
  • 150 g Valio Oddlygood Veggie grated
  • färsk basilika

Gör så här

Pizzadeg

  1. Värm vattnet till 41 grader. Blanda ihop de torra ingredienser till pizzabotten och rör ut dem i vattnet. Knåda degen ordentligt. Låt degen jäsa under bakduk medan du tillreder fyllningen.

Tomatsås

  1. Finhacka alla grönsaker till tomatsåsen och lägg ner dem i en kastrull. Låt koka på svag värme i 15 minuter. Salta och peppra.

Topping

  1. Skär auberginen i tunna skivor. Lägg ut skivorna på ett hushållspapper på arbetsbänken. Strö på rikligt med havssalt och vänta tills vätskan från auberginen dragits ut. Torka av vätska och överflödigt salt. Stek skivorna i olja i stekpanna eller i ugn på mittersta/översta falsen i 250 grader 15 minuter.
  2. Kavla ut degen och lägg den på bakplåtspapper på en bakplåt. Bred på tomatsås och fördela aubergine, oliver och skivade champinjoner över pizzan. Strö riven Oddlygood ovanpå. Grädda i 15 minuter.
  3. Toppa med färsk basilika.