I samarbete med Valio

Vego auberginepizza med oliver och champinjoner

3 röster
60 m
4
Vego auberginepizza med oliver och champinjoner
Foto: Valio

Istället för ost anväds Valio Oddlygood veggie riven på pizzan.

Valio oddlygood riven ost

Vegansk pizza med aubergine, oliver och champinjoner. Krispig botten, hemgjord tomatsås och smältande god vego-ost

Visa mer
60 m
4
4 portioner

Du behöver

Pizzabotten

  • 2 dl vatten
  • 0,5 förp torrjäst
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt

Tomatsås

  • 400 g krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 1 röd chilifrukt
  • 0,5 krm salt
  • svartpeppar

Topping

  • 1 aubergine
  • grovt havssalt
  • 10 svarta oliver
  • 3 champinjoner
  • 150 g Valio Oddlygood Veggie grated
  • färsk basilika
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pizzadeg
    Värm vattnet till 41 grader. Blanda ihop de torra ingredienser till pizzabotten och rör ut dem i vattnet. Knåda degen ordentligt. Låt degen jäsa under bakduk medan du tillreder fyllningen.
  2. Tomatsås
    Finhacka alla grönsaker till tomatsåsen och lägg ner dem i en kastrull. Låt koka på svag värme i 15 minuter. Salta och peppra.
  3. Topping
    Skär auberginen i tunna skivor. Lägg ut skivorna på ett hushållspapper på arbetsbänken. Strö på rikligt med havssalt och vänta tills vätskan från auberginen dragits ut. Torka av vätska och överflödigt salt. Stek skivorna i olja i stekpanna eller i ugn på mittersta/översta falsen i 250 grader 15 minuter.
  4. Kavla ut degen och lägg den på bakplåtspapper på en bakplåt. Bred på tomatsås och fördela aubergine, oliver och skivade champinjoner över pizzan. Strö riven Oddlygood ovanpå. Grädda i 15 minuter.
  5. Toppa med färsk basilika.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...