Vegetariska sushibitar "svart bälte"

Vegetariska sushibitar "svart bälte"
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vegetariska sushibitar "svart bälte"

9 ingredienser

Den här vegetariska sushibiten är både rolig och god. Den lagas av en speciell omelett, och man knyter ett band av sjögräsblad om "magen" på sushibiten. Därav namnet, svart bälte. Sushiomeletten kan även användas i sushirullar. Då skärs den i längder, 1 cm tjocka.

Ingredienser

  • 2 msk sushiris
  • wasabi
  • 1 bit sushiomelett [4x2 cm]
  • 1 bit sjögräsblad (1/2x8 cm)

Sushiomelett för fyra:

  • 5 ägg
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • olja, att smörja formen med

Du behöver också:

  • en liten ugnssäker form [15x20 cm]

Gör så här

  1. Rör samman ägg, socker och salt till omelettsmeten i en skål med en gaffel. Smörj formen noga med olja. Häll i omelettsmeten. Grädda den i 200° ugn i 12-15 minuter. Låt omeletten kallna. Skär i 4 st 2 cm stora bitar.
  2. Forma sushiriset till en boll i handen. Stryk på en gnutta wasabi. Bättre att ta lite för lite än att överraska med för mycket smak mitt i en tugga. Lägg på omeletten och tryck till lätt.
  3. Skär sjögräsbladet i 1/2 cm breda och 8 cm långa band. Slå sjögräsbladet om "magen" på sushin. Klistra fast på undersidan med lite risvinäger.