Vegetariska dan dan nudlar

Vegetariska dan dan nudlar
Foto: ViktVäktarna

Vegetariska dan dan nudlar

16 ingredienser

30 min

ww viktväktarna

En vegetarisk variant av de populära dan dan nudlarna - en kinesisk nudelrätt med nudlar, färs och sås.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i ViktVäktarna.

ViktVäktarnas Points
WW Points 11

ViktVäktarnas Points

Ikonen visar Pointsvärdet receptet har för den som är medlem hos ViktVäktarna.

Läs mer

WW ViktVäktarna

Ingredienser

portioner

Chiliolja

  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 msk sichuanpeppar
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk chiliflakes

Färs

  • 400 g quornfärs
  • 3 msk hoisinsås
  • 1-2 msk sherryvinäger
  • 2-3 tsk kinesisk soja
  • 2 dl smörgåsgurka

Sås

  • 2 msk tahinipasta
  • 2 klyftor vitlök

Servering

  • 200 g fullkornsnudlar
  • 2 pak choi
  • 2 salladslökar
  • 4 msk jordnötter, hackade

Gör så här

  1. Blanda olja, sichuanpepparkorn, stjärnanis och kanelstång i en liten kastrull. Hetta upp och låt sjuda ca 5 minuter. Sila oljan och blanda ner chili flakes. Låt svalna.
  2. Värm lite av chilioljan i en panna och bryn färsen. Blanda ner hoisinsås, vinäger och soja och låt steka tills vätskan kokat in. Stek vidare tills färsen är lite krispig. Hacka gurkan och blanda ner, låt den bli varm.
  3. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl av kokvattnet.
  4. Blanda ihop kokvattnet med resterande chiliolja, tahini och finriven vitlök.
  5. Halvera pak choi och koka hastigt i lättsaltat vatten.
  6. Lägg upp nudlar i skålar och blanda ner såsen. Lägg på färs och pak choi. Toppa med finstrimlad salladslök och hackade jordnötter.
TIPS!
Fler tips från ViktVäktarna!
Viktväktarna Asiatisk bowl med räkor, bönor och limesyrad mango

Fler tips från ViktVäktarna!

Här hittar du fler smarta recept från ViktVäktarna.

Läs mer