Vegetarisk vårpytt med limekräm

0 röster
30 m
4

En härligt vårig pyttipanna i vegetarisk tappning. Serveras med en fräsch limecrème.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 liten rotselleri
  • 0,5 zucchini
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 jalapeno
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 knippe salladslök
  • 1 kruka grönkål
  • 1 lime
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Skär rotsellerin och zucchini i fina tärningar. Grovhacka vitlöken och jalapenon och blanda med olivolja, salt och peppar.
  2. Lägg upp på en plåt och rosta i ugnen på 200 grader, i 10-15 minuter. Finstrimla salladslök, plocka grönkålen och vänd ner det på plåten. Fortsätt i ugnen så det blir lite krispigt.
  3. Finriv skalet på en lime, pressa saften och blanda med gräddfilen, salt och peppar. Ringla olivolja över och servera till pytten.
  4. Önskas mer jalapeno så servera lite vid sidan om.
23 mars 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept