Vegetarisk smörgåstårta med cheddar, lök och chili

Vegetarisk smörgåstårta med cheddar, lök och chili
Foto: Köket

Vegetarisk smörgåstårta med cheddar, lök och chili

19 ingredienser

30 m

Vegetarisk smörgåstårta på rostat bröd med en krämig majonnäsfyllning med smak av cheddar och chili. Passar perfekt till studentmottagningen, sommarfesten eller bara en härlig helgmiddag. 

Ingredienser

portioner tårta
  • 18 skivor formfranska

Lager 1

  • 2,5 dl crème fraîche
  • 2 dl Hellmann's majonnäs
  • 200 g cheddarost, riven
  • 1 chilifrukt, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

Lager 2

  • 2,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl Hellmann's majonnäs
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk gräslök
  • salt
  • svartpeppar

Topping

  • Hellmann's majonnäs, till kanterna och toppen
  • cheddarost
  • 1 förp ärtskott
  • 1 dl rödkål, hackad
  • 1 avokado, skivad
  • 1 gurka

Gör så här

Lager 1

  1. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, cheddarost och chili. Smaka av med salt och peppar.

Lager 2

  1. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, rödlök och gräslök. Smaka av med salt och peppar.

Smörgåstårta

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut brödskivorna på en klädd plåt och rosta brödet i ugnen tills de börjar få färg.
  2. Ta ut ur ugnen och skär bort kanterna. Lägg ut 6 skivor på ett fint fat eller bricka. Bre ut det första lagret över alla skivorna.
  3. Lägg ut 6 nya skivor ovanpå och bred ut det andra lagret.
  4. Lägg på de sista 6 skivorna, bred ut majonnäs runt om. Toppa tårtan med ostskivor, ärtskott, hackad rödlök, avokador och gurka längst sidorna.