I samarbete med Hellmann's

Vegetarisk smörgåstårta med cheddar, lök och chili

3 röster
30 m
1 tårta
Vegetarisk smörgåstårta med cheddar, lök och chili
Foto: Köket

Vegetarisk smörgåstårta på rostat bröd med en krämig majonnäsfyllning med smak av cheddar och chili. Passar perfekt till studentmottagningen, sommarfesten eller bara en härlig helgmiddag.

Visa mer
30 m
1 tårta

Du behöver

  • 18 skivor rostbröd

Lager 1

  • 2,5 dl crème fraiche
  • 2 dl Hellmann´s majonnäs
  • 200 g cheddarost, riven
  • 1 chili, finhackad
  • salt och svartpeppar

Lager 2

  • 2,5 dl crème fraiche
  • 0,5 dl Hellman´s majonnäs
  • 1 stor röd lök, finhackad
  • 1 msk gräslök
  • salt och svartpeppar

Topping

  • Hellmann's majonnäs, till kanterna och toppen
  • cheddarost
  • 1 pkt ärtskott
  • 1 dl rödkål, hackad
  • 1 avokado, skivad
  • 1 gurka

Gör så här

  1. Lager 1
    Rör ihop crème fraiche, majonnäs, cheddarost och chili. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lager 2
    Rör ihop crème fraiche, majonnäs, rödlök och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
  3. Smörgåstårta
    Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut brödskivorna på en klädd plåt och rosta brödet i ugnen tills de börjar få färg.
  4. Ta ut ur ugnen och skär bort kanterna. Lägg ut 6 skivor på ett fint fat eller bricka. Bre ut det första lagret över alla skivorna.
  5. Lägg ut 6 nya skivor ovanpå och bred ut det andra lagret.
  6. Lägg på de sista 6 skivorna, bred ut majonnäs runt om. Toppa tårtan med ostskivor, ärtskott, hackad rödlök, avokador och gurka längst sidorna.
5 april 2018

Fler goda recept