Vegetarisk pytt med halloumi

koket.se
vegetarisk pytt med halloumi
Foto: TV4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Vegetarisk pytt med halloumi

17 ingredienser

30 m

En underbar vardagsrätt som fungerar perfekt som kylskåpsrensare. Gör enligt recept eller tillsätt de grönsaker du har hemma! 

Du kan låta yoghurten rinna av i ett kaffefilter över natten. Ju längre yoghurten får rinna av, ju tjockare och godare blir den!

Se Nidal Kersh laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Pytt

  • 1 halloumiost
  • 4 potatisar, kokta
  • 2 ägg
  • 400 g kikärtor, avrunna
  • 0,5 blomkål
  • 1 gul lök
  • 1 kruka persilja
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar

Yoghurt

  • 4 dl yoghurt, avrunnen
  • 1 kruka dill
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 kruka mynta
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • salt

Gör så här

Sås

  1. Låt yoghurten rinna av (ju längre ju godare). Hacka/pressa i vitlöken, hacka örterna och chilin. Blanda runt i yoghurten, drissla på lite olivolja. Salta efter smak och låt stå.

Pytt

  1. Skär ner potatis, lök, halloumi och vitlök i mindre bitar och plocka buketter av blomkålen.
  2. Börja med att steka den gula löken i stekpannan tills den blivit genomskinlig, tillsätt sedan vitlöken och låt den fräsa med utan att den får färg. Fortsätt med blomkål, kikärtor och potatis, låt allt steka ett tag, smaka av med salt och peppar. Tillsätt sist halloumin.
  3. När potatisen fått lite färg, tillsätt äggen. Rör runt hela tiden tills äggen fått en en krämig men klar konsistens.
  4. Servera med yoghurten och toppa med persilja.