Vegetarisk masala

koket.se
Vegetarisk masala
Foto: TV4
Sandra Mastio DM
Sandra Mastio DM

Vegetarisk masala

23 ingredienser

30 m

Kryddig indisk gryta med kikärter, linser, blomkål och kokosmjölk.

Se Sandra Mastio laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Garam masala kryddblandning

  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk muskot
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk svartpeppar

Indisk Masala

  • 2-3 tsk garam masala, kryddblandning
  • 1 blomkål
  • 1 gul lök (stor)
  • ca 300 g färdigkokta gröna linser
  • ca 400 g färdigkokta kikärtor
  • 2 morötter
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk salt
  • 100 g babyspenat

Servering

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • naanbröd
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Rosta alla kryddorna i en torr panna och häll av dem på ett fat när de doftar ordentligt.
  2. Häll av spadet från linserna och bönorna och skär blomkålen, löken och moroten i mindre bitar.
  3. Stek blomkål, lök och morot i olivoljan tills de blir lite mjuka och får en liten vacker gyllene yta, tillsätt då tomatpurén och låt den fräsa med i ca 1-2 min.
  4. Häll sedan på kokosmjölken, buljong, salt, garam masala och linser samt bönor och rör om ordentligt. Låt allt småputtra i ca 5 minuter. När grönsakerna är lagom mjuka vänder du ner spenaten.
  5. Servera i djupa skålar med en klick yoghurt, hackad färsk koriander, sesamfrön samt en bit varm naanbröd.
  6. Kryddblandningen som blir över sparar du i en lufttät burk.