• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vegetarisk lasagne på tre sätt

Vegetarisk lasagne på tre sätt
Santa Maria logo ny
Santa Maria logo ny

Vegetarisk lasagne på tre sätt

7 steg att laga

16 ingredienser

40 min

Lasagne är både gott, mättande och lätt att slänga ihop. Här har vi en vegetarisk variant som du enkelt varierar på tre olika sätt.

Kryddtips från Santa Maria:

Variera din lasagne med fänkålsfrö, Garam masala eller chili.

vegetarisk lasagne på tre sätt Santa Maria kryddor

Ingredienser

4 portioner

Grundrecept

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 stjälkselleri
  • 2 msk Santa Maria Garlic Paste
  • 2 msk rapsolja
  • 800 g krossade tomater [2 burkar]
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm Santa Maria Svartpeppar malen
  • 200 g färsk spenat
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 2 dl lagrad ost, riven

Smakvariation Chili

  • 1 tsk Santa Maria Ekologiska Chili Flakes

Smakvariation Indisk touch

  • 2 tsk Santa Maria Indian Garam Masala
  • 0,5 kruka färsk koriander

Smakvariation fänkål och citron

  • 0,5 citron, juice och skal
  • 2 tsk Santa Maria Fänkålsfrö, småpåse

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Finhacka lök, morötter och selleri och fräs tillsammans med vitlökspaste i olja, tills allt mjuknat.
  3. Tillsätt krossade tomater samt salt, peppar och din valda smakvariation. Låt koka ihop 5 minuter. Häll upp i en bunke och ställ åt sidan.
  4. Fräs spenat i lite olja tills den mjuknat och sjunkit ihop.
  5. Varva tomatsås, spenat och lasagneplattor i en ugnsfast form. Toppa med riven ost.
  6. Laga mitt i ugnen ca 25 minuter till plattorna mjuknat och osten fått färg.
  7. Ta ut lasagnen och låt den vila något innan servering.