Vegetarisk lasagne på tre sätt

4 röster
40 min
4
Vegetarisk lasagne på tre sätt

Kryddtips från Santa Maria:

Variera din lasagne med fänkålsfrö, Garam masala eller chili.

vegetarisk lasagne på tre sätt Santa Maria kryddor
40 min
4
4 portioner

Du behöver

Grundrecept

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 stjälkselleri
  • 2 msk Santa Maria Garlic Paste
  • 2 msk rapsolja
  • 800 g krossade tomater [2 burkar]
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm Santa Maria Svartpeppar malen
  • 200 g färsk spenat
  • 200 g färska lasagneplattor
  • 2 dl lagrad ost, riven

Smakvariation Chili

  • 1 tsk Santa Maria Ekologiska Chili Flakes

Smakvariation Indisk touch

  • 2 tsk Santa Maria Indian Garam Masala
  • 0,5 kruka färsk koriander

Smakvariation fänkål och citron

  • 0,5 citron, juice och skal
  • 2 tsk Santa Maria Fänkålsfrö, småpåse

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Finhacka lök, morötter och selleri och fräs tillsammans med vitlökspaste i olja, tills allt mjuknat.
  3. Tillsätt krossade tomater samt salt, peppar och din valda smakvariation. Låt koka ihop 5 minuter. Häll upp i en bunke och ställ åt sidan.
  4. Fräs spenat i lite olja tills den mjuknat och sjunkit ihop.
  5. Varva tomatsås, spenat och lasagneplattor i en ugnsfast form. Toppa med riven ost.
  6. Laga mitt i ugnen ca 25 minuter till plattorna mjuknat och osten fått färg.
  7. Ta ut lasagnen och låt den vila något innan servering.
26 mars 2020