• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Vegetarisk lasagne med blomkålstopping

Vegetarisk lasagne med blomkålstopping
Foto: Arvid Nordquist

Vegetarisk lasagne med blomkålstopping

10 steg att laga

14 ingredienser

1 h

Lasagne har alltid varit en familjefavorit. Den här vegetariska versionen är inget undantag! Med en härlig topping med ost och blomkål blir den snabbt omtyckt av alla. Servera gärna lasagnen med en tomatsallad.

Colman’s_produktbild_01

Ta fram det bästa och lyft smaken med Colman´s senapspulver.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner

Svampfräs

  • 500 g blandad svamp
  • 1 gul lök
  • 200 g bladspenat
  • salt
  • peppar
  • smör (till stekning)
  • lasagneplattor

Béchamelsås

  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • 3 msk colman's senapspulver

Topping

  • 0,25 blomkål
  • 50 g ost, riven
  • TABASCO® Original pepparsås (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Svampfräs
    Dela svampen i bitar. Skala och hacka löken och fräs mjuk i smör. Tillsätt svampen och fräs ihop. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka upp en kastrull med vatten och förväll spenaten i ett par minuter. Häll av i ett durkslag och krama ut vätskan ur spenaten. Lägg spenaten i svampfräset. Ställ åt sidan.
  4. Béchamelsås
    Smält matfettet och rör ner mjölet. Späd med mjölken under vispning och tillsätt senapspulvret. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hyvla eller skär blomkålen tunt och blanda ihop med osten.
  6. Häll béchamelsås i botten på smord ugnsfastform och lägg på lasagneplattor. Därefter béchamelsås och sedan svampfräs.
  7. Varva lasagneplattor, béchamelsås och svampfräs.
  8. Avsluta med lasagneplatta, béchamelsås och toppa med blomkål och ostblandningen.
  9. Sätt in lasagnen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  10. Servera lasagnen med några droppar TABASCO® Original pepparsås.