Vegetarisk lasagne med blomkålstopping

Vegetarisk lasagne med blomkålstopping
Foto: Arvid Nordquist

Vegetarisk lasagne med blomkålstopping

14 ingredienser

1 h

Lasagne har alltid varit en familjefavorit. Den här vegetariska versionen är inget undantag! Med en härlig topping med ost och blomkål blir den snabbt omtyckt av alla. Servera gärna lasagnen med en tomatsallad.

Ta fram det bästa med Colman’s
Colman’s_produktbild_01

Ta fram det bästa med Colman’s

Colman’s heta, karaktäristiska smak kommer från en speciell blandning av olika ljusa och mörka senapsfrön.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6

Svampfräs

  • 500 g blandad svamp
  • 1 gul lök
  • 200 g bladspenat
  • salt
  • peppar
  • smör (till stekning)
  • lasagneplattor

Béchamelsås

  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 l mjölk
  • 3 msk colman's senapspulver

Topping

  • 0,25 blomkål
  • 50 g ost, riven
  • TABASCO® Original pepparsås (efter smak)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

Svampfräs

  1. Dela svampen i bitar.
  2. Skala och hacka löken och fräs mjuk i smör. Tillsätt svampen och fräs ihop. Krydda med salt och peppar.
  3. Koka upp en kastrull med vatten och förväll spenaten i ett par minuter. Häll av i ett durkslag och krama ut vätskan ur spenaten. Lägg spenaten i svampfräset. Ställ åt sidan.

Béchamelsås

  1. Smält matfettet och rör ner mjölet. Späd med mjölken under vispning och tillsätt senapspulvret. Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hyvla eller skär blomkålen tunt och blanda ihop med osten.
  3. Häll béchamelsås i botten på smord ugnsfastform och lägg på lasagneplattor. Därefter béchamelsås och sedan svampfräs.
  4. Varva lasagneplattor, béchamelsås och svampfräs.
  5. Avsluta med lasagneplatta, béchamelsås och toppa med blomkål och ostblandningen.
  6. Sätt in lasagnen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  7. Servera lasagnen med några droppar TABASCO® Original pepparsås.