I samarbete med Kung Markatta

Vegetarisk kebabrulle med nuggets och två såser

8 röster
15 m
4
Kung Markatta Vegetarisk kebabrulle med nuggets och två såser
Foto: Köket
15 m
4
4 portioner

Du behöver

Kebabkrydda

  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk salt

Röd kebabsås

  • 2 dl Kung Markatta Passerade tomater
  • ca 2 tsk kebabkrydda (se ovan)
  • 1 nypa råsocker
  • salt och peppar

Servering

  • 2 pkt Kung Markattas nuggets
  • ca 1 msk kebabkrydda (se ovan)
  • Kung Markatta rapsolja, till stekning
  • Kung Markatta Vitlökssås
  • libabröd
  • rödlök, skivad
  • isbergssallad, strimlad
  • tomat, skivad

Gör så här

  1. Blada ihop kryddorna till kebabkryddmixen.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till tomatsåsen. Smaka av med socker, salt, peppar och kebabkrydda.
  3. Fräs vegonuggets tillsammans med kryddorna och olja i en stekpanna.
  4. Skriva under tiden grönsakerna.
  5. Montera som en kebabrulle med båda såserna.
8 maj 2018

Fler goda recept