Vegetarisk kebabrulle med nuggets och två såser

Kung Markatta Vegetarisk kebabrulle med nuggets och två såser
Foto: Köket

Vegetarisk kebabrulle med nuggets och två såser

18 ingredienser

15 m

Byt ut kebeabköttet mot kryddiga vegonuggets! Rulla ihop i libabröd tillsammans med röd kebabsås, vitlökssås och grönsaker. Snabbmat på bästa sätt.

Ingredienser

portioner

Kebabkrydda

  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk salt

Röd kebabsås

  • 2 dl Kung Markatta Passerade tomater
  • ca 2 tsk kebabkrydda (se ovan)
  • 0,5 krm rörsocker
  • salt
  • peppar

Servering

  • 2 förp Kung Markattas nuggets
  • ca 1 msk kebabkrydda (se ovan)
  • Kung Markatta rapsolja, till stekning
  • Kung Markatta Vitlökssås
  • libabröd
  • rödlök, skivad
  • isbergssallad, strimlad
  • tomat, skivad

Gör så här

  1. Blada ihop kryddorna till kebabkryddmixen.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till tomatsåsen. Smaka av med socker, salt, peppar och kebabkrydda.
  3. Fräs vegonuggets tillsammans med kryddorna och olja i en stekpanna.
  4. Skriva under tiden grönsakerna.
  5. Montera som en kebabrulle med båda såserna.