Vegetarisk indisk gryta med halloumi

Frebaco Vegetarisk indisk gryta med halloumi
Foto: Köket.se

Vegetarisk indisk gryta med halloumi

13 ingredienser

30 m

Indisk gräddig gryta med halloumi, aubergine, tomat, tikka masala och ingefära. Serveras med Svenskt Havreris, koriander och cashewnötter. Lättlagad och gott till både vardag som helg.

Frebaco Svenskt Havreris produkt

Svenskt Havreris

Frebaco Kvarn Svenskt Havreris är gjort på 100% närodlad svenskt havre

Ingredienser

portioner
  • 1 aubergine
  • 1 gul lök
  • 2 halloumiostar (eller svensk grillost)
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 3 msk tikka masala
  • 400 g krossade tomater [1 burk]
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt

Servering

  • 4 port Frebaco Kvarn Svenskt Havreris
  • 0,5 kruka färsk koriander
  • 3 salladslökar, skivade
  • 1 dl salta cashewnötter, grovhackade

Gör så här

  1. Tärna aubergine och lägg på ett fat. Strö över salt och låt stå så i ca 10 minuter, så auberginen vattnas ur lite.
  2. Skala och hacka löken, tärna halloumin och riv ingefäran fint under tiden.
  3. Koka Svenskt Havreris enligt anvisningar på förpackningen
  4. Hetta upp en stor gryta eller panna och fräs auberginen tills den vattnats ut. Tillsätt löken och låt fräsa tills löken mjuknat. Tillsätt då riven ingefära, pressad vitlök och tikka masala och låt fräsa med någon minut.
  5. Stek halloumin i en separat stekpanna tillsammans med med lite olja tills osten fått en fin krispig yta.
  6. Slå över krossade tomater och grädde och låt koka ytterligare några minuter. Tillsätt den stekta halloumin till grytan och smaka av med salt.
  7. Servera grytan tillsammans med havreris och toppa med cashewnötter, salladslök och koriander.