Vegetarisk indisk gryta

Vegetarisk indisk gryta
Foto: Aito

Vegetarisk indisk gryta

20 ingredienser

20 m

Bjud på en härlig indisk gryta full av smak. Enkel, snabb och smaksatt med krämiga Aito Oat Cuisine.

Miljövänligt tips!
aito_natural

Miljövänligt tips!

Använd Aito havrebaserade cuisine.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 cm färsk ingefära
  • 2 förp Fazer Yosa havrebit [320 gram]
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 msk malen gurkmeja
  • 1 msk curry
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk paprika
  • 1 msk malen kanel
  • majsolja
  • ca 1 krm salt
  • ca 1 krm svartpeppar
  • ca 1 krm vitpeppar
  • 2 förp Aito Oat Cuisine [250 ml]
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • jasminris
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Grovhacka löken, skiva vitlöken och ingefäran, släng ner i stekpanna med oljan på medelstark värme. Låt allt detta svettas. (dvs. bli mjukt i pannan).
  2. Skär havrebiten i centimeterstora kuber.
  3. Häll över alla kryddor och havrebitarna, salta i slutet av matlagningen efter smak.
  4. Häll över Aito Oat Cuisine och låt sjuda upp. Tillsätt tomaterna och låt det sjuda på låg värme en liten stund.
  5. Häll sedan i grönsaksbuljongen, rör om och låt koka i ungefär 10-15 minuter.
  6. Koka under tiden riset enligt anvisningarna på paketet. Servera tillsammans med det fluffiga riset och färsk koriander!
TIPS!
Tips från Aito!
Matpaj med tre olika fyllningar

Tips från Aito!

Fler mjölk- och glutenfria recept

Läs mer