• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Vegetarisk indisk gryta

5 röster
20 m
4
Vegetarisk indisk gryta
Foto: Aito

Miljövänligt tips!
Använd Aito havrebaserade cuisine.

Aito cuisine till promoruta - vit bakgrund
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 cm färsk ingefära
  • 2 förp Fazer Yosa havrebit [320 gram]
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 msk malen gurkmeja
  • 1 msk curry
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk paprika
  • 1 msk malen kanel
  • majsolja
  • ca 1 krm salt
  • ca 1 krm svartpeppar
  • ca 1 krm vitpeppar
  • 2 förp Aito Oat Cuisine [250 ml]
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • jasminris
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Grovhacka löken, skiva vitlöken och ingefäran, släng ner i stekpanna med oljan på medelstark värme. Låt allt detta svettas. (dvs. bli mjukt i pannan).
  2. Skär havrebiten i centimeterstora kuber.
  3. Häll över alla kryddor och havrebitarna, salta i slutet av matlagningen efter smak.
  4. Häll över Aito Oat Cuisine och låt sjuda upp. Tillsätt tomaterna och låt det sjuda på låg värme en liten stund.
  5. Häll sedan i grönsaksbuljongen, rör om och låt koka i ungefär 10-15 minuter.
  6. Koka under tiden riset enligt anvisningarna på paketet. Servera tillsammans med det fluffiga riset och färsk koriander!
29 april 2020