Vegetarisk hönökaka

Vegetarisk hönökaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vegetarisk hönökaka

13 ingredienser

God och grön.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 hönökaka
  • 2-3 tomater, skivade
  • italiensk salladskrydda
  • 2 msk smör
  • 1-2 dl purjolök, strimlad
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 dl vitt bröd, rivet
  • 0,75 dl dill, hackad
  • 0,75 persilja, hackad
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl ost, riven
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Täck kakan med tomater, pudra över med salladskrydda.
  2. Fräs ihop smör, purjo och vitlök hastigt. Ta av värmen, rör ned rivet bröd, kryddor, ost och ägg. Fördela över tomaterna.
  3. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Dela i bitar.