Vegetarisk dragongryta med ris

POPULÄRT
Vegetarisk dragongryta med ris
Foto: köket.se

Vegetarisk dragongryta med ris

13 ingredienser

30 min

Kycklinggryta med gräddig dragonsås är en riktig vardagsfavorit - så här gör du den klassiska grytan som en vegansk variant. Krämigt, smakrikt och lättlagat!

Planti Cooking Fraiche Naturell
Planti fraiche naturell produkt

Planti Cooking Fraiche Naturell

Naturell cooking fraiche med mild syrlig smak och tjock krämig konsistens.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 port ris
  • 300 g sojastrimlor
  • olja, till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
  • 1,5 msk torkad dragon
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar
  • 200 g haricots verts

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Stek sojastrimlorna i en stekpanna tillsammans med lite olja tills de fått en fin yta.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken mjuk tillsammans med sojastrimlorna. Slå över vitt vin och låt sjuda ihop i någon minut. Tillsätt sedan fraiche, dragon, buljongtärning och senap.
  4. Låt koka upp och smaka av grytan med salt och peppar.
  5. Stek eller koka haricots verts lätt tills de mjuknat lite men fortfarande har ett krispigt inre.
  6. Servera grytan med riset och haricots verts.
TIPS!
Fler tips från Planti!
Planti Snabb och krämig tomatsoppa

Fler tips från Planti!

Här hittar du fler goda vegorecept från Planti!

Läs mer