Vegetarisk chiligryta med chipotle

POPULÄRT
koket.se
Vegetarisk chiligryta med chipotle
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Vegetarisk chiligryta med chipotle

23 ingredienser

1 h

Het gryta med kikärtor och quinoa. Servera med tortillachips, gräddfil och koriander. Lika gott till vardags som fest.

Se en film där Siri Barje visar steg för steg hur du gör chipotlepastan.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Chipotlesås

  • 2 torkade chipotlepeppar
  • 2 dl blötläggningsvatten
  • 5 klyftor vitlök
  • 2 tomater
  • 2 msk soja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vinäger
  • salt
  • peppar

Gryta

  • 2 gula lökar
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 3 msk rapsolja
  • 500 g kikärtor
  • 33 cl öl
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl quinoa
  • 1 röd paprika
  • 1 knippe salladslök

Tillbehör

  • tortillachips
  • gräddfil
  • koriander

Gör så här

Chipotlesås

  1. Blötlägg chipotlen i minst 30 minuter. Grovhacka vitlök och tomat.
  2. Lägg chipotle och blötläggningsvattnet i en mixer och tillsätt övriga ingredienser. Mixa tills det är helt slätt.

Gryta

  1. Hacka lök och selleri smått. Ta en stor gryta och tillsätt olja. Stek lök och selleri tills det har fått fin färg,
  2. tillsätt kikärter. Tillsätt chipotlesåsen och stek i 2 minuter.
  3. Tillsätt quinoa, öl och grönsaksbuljong. Rör runt och låt koka tills quinoan är klar ca 15 minuter.
  4. Hacka salladslök och paprika. Blanda in precis innan servering så att de fortfarande är knapriga.
  5. Servera med chips, koriander och gräddfil!