Vegetarisk biff med tryffelpotatispuré och caprisdressing

Vegetarisk biff med tryffelpotatispuré och caprisdressing
Foto: Tv4

Vegetarisk biff med tryffelpotatispuré och caprisdressing

Av: Rebecca - Helsingborg

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

En vegetarisk rätt med biffar gjorda på röda linser och halloumi serverade med en len tryffelpotatispuré och caprisdressing.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Biff:

  • 1 förp kokta röda linser, avsköljda
  • 1 dl morot, rivna
  • 1,5 dl zucchini
  • 0,5 dl halloumiost, riven
  • 1 gul lök, riven
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 krm rosmarin

Mandelpotatispuré:

  • 1 kg mandelpotatis
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • tryffelolja (efter egen smak)

Kaprisdressing:

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 0,5 dl kapris
  • 2 tsk dijonsenap, grovkornig

Gör så här

Biff

  1. Blanda alla ingredienser till en formbar deg. Forma biffar och stek i 2–3 msk olivolja. Avrunda med en klick smör och ös dem lite. Se till att de får en fin gyllenbrun yta.

Potatisen

  1. Skala potatisen och skär dem i mindre bitar och koka i saltat vatten ca. 15 min. eller tills potatisen är riktigt mjuk.
  2. Ta bort från plattan och häll av kokvattnet och ha i grädde, smör och kryddor. Vispa purén slät och fin med en visp. Avsluta med tryffelolja.

Kaprisdressing

  1. Hacka kaprisen och rör ihop med övriga ingredienser. Ställ kallt.