Vegetarisk bbq-burgare med coleslaw och potatischips

Vegetarisk bbq-burgare med coleslaw och potatischips
Foto: TV4

Vegetarisk bbq-burgare med coleslaw och potatischips

Av: Therese - Eskilstuna

Från: Halv åtta hos mig

26 ingredienser

1 h

Hamburgare gjord på sojafärs serveras i bröd tillsammans med ost, stekt svamp, morot och palsternacka.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

coleslaw

  • 450 g majonnäs
  • 2 morötter, rivna
  • ca 1,5 dl vitkål, finskuren
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

BBQ-burgare

  • 4 hamburgerbröd
  • 1-2 msk barbequesås
  • 1 morot, riven
  • 1 palsternacka, riven
  • 200 g sojafärs
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 0,5 rödlök

Tillbehör

  • 3-4 champinjoner
  • ca 0,33 gul lök
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • cheddarost
  • ca 4 msk majonnäs
  • 4 blad kruka sallad
  • ca 12 skivor saltgurka
  • ruccolasallad, för topping
  • chips lättsaltade

Gör så här

Coleslaw

  1. Riv morötterna och finhacka kålen, rör sedan ihop med majonnäsen. Salta och peppra efter smak.

Bbq-burgare

  1. Blanda mjölk och ströbröd, ställ in i kylen. Blanda ihop bbq-sås, färs, riven morot, lök, riven palsternacka, salt/peppar, ägg och tillslut mjölkblandningen. Forma 4 burgare och stek på medelvärme några minuter på varje sida.

Tillbehör

  1. Hyvla morot och palsternacka med osthyvel eller potatisskalare. Skär löken i halva ringar och skär champinjonerna i skivor. Fräs allt i en stekpanna med olja i ca 5 min.
  2. Servera burgaren med majonnäs i botten samt den frästa champinjon-blandningen, ost, ett salladsblad och några skivor saltgurka. Garnera med ruccola. Servera coleslaw och en näve chips vid sidan.