I samarbete med Hälsans Kök

Vegansk Shepards Pie, Siri Barjes recept

3 röster
45 m
4
Vegansk Shepards Pie, Siri Barjes recept
Foto: Siri Barje

Siri Barje inspirerar till ett grönare julbord med veganskt recept på Shepards pie!

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g Hälsans Kök Incredible Mince
  • 250 g skogschampinjon
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 rödlök, hackad
  • 2 morötter, skalade och hackade
  • 4 stjälkar stjälkselleri, hackade
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 2 dl rött vin
  • 390 g krossade tomater
  • 2 msk soja
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 msk dijonsenap

Potatismos

  • 800 g potatis
  • 100 g veganskt smör
  • 0,5 dl vegansk grädde
  • färsk salvia, för dekoration
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka svampen grovt och stek i olja tills gyllene. Häll över svampen i en skål.
  3. Tillsätt Hälsans kök Incredible Mince i stekpannan och stek tills gyllene. Häll över färsen i svampskålen.
  4. Tillsätt grönsakerna i stekpannan och stek tills de är gyllene, tillsätt då tomatpuré och stek ytterligare i 1 minut. Häll tillbaka svamp och köttfärs i pannan.
  5. Krydda med salt och peppar. Lägg i lagerblad. Tillsätt sojasås, grönsaksfond och dijonsenap.
  6. Tillsätt vin och krossade tomater och låt sjuda i ca 15 minuter.
  7. Skala och koka potatisen tills den är mjuk, mosa med smör, grädde och salt.
  8. Lägg färssåsen i en ugnsform med lite olja i botten, toppa med potatismoset och tryck dit salviablad. Grädda i 15 minuter eller tills den är gyllene.

Laddar fler recept...