Vegansk pannbiff med löksky och potatismos

44 röster
45 m

En underbar husmansklassiker i veganskt format. Den perfekta vardagsmåltiden!


Om du inte använder formbar färs måste du använda bindmedel för att kunna forma biffarna, t ex ägg eller potatismjöl. 

Visa mer
45 m

Du behöver

Biffar

  • 400 g vegofärs, gärna formbar
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 gul lök
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Sås

  • 2 rödlökar
  • 1 msk veganskt margarin
  • 0,5 msk mjöl
  • 3 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 tsk vinäger
  • 1 msk soja
  • 1 msk lingonsylt
  • 0,5 dl havregrädde

Mos

  • 1 kg potatis, skalad
  • 2 dl havregrädde
  • 150 g veganskt margarin

Topping

  • 1 kruka gräslök

Gör så här

  1. Biffar
    Riv svampen på grova sidan av rivjärnet och hacka lök och persilja fint.
  2. Blanda alla ingredienser med färsen och forma till biffar. Stek dem på hög värme i rapsolja tills fin färg, ca 2–3 minuter per sida.
  3. Spara stekfettet i pannan för att göra sås i.
  4. Potatismos
    Koka potatisen.
  5. Värm margarin och havregrädde på medelvärme i en kastrull.
  6. Stompa potatisen och ha i grädd- och smörblandningen. Blanda om till ett mos.
  7. Sås
    Skiva löken och stek den i margarin i samma panna som du stekte biffarna i.
  8. Häll på mjöl och vatten och blanda runt.
  9. Häll på övriga ingredienser och låt koka ihop till en god sås.
  10. Servera med pressgurka, mer lingonsylt och toppa med gräslök.
5 januari 2019

laddar fler recept

Laddar fler recept