Vegansk mangotårta

Vegansk mangotårta
Foto: Valio

Vegansk mangotårta

6 ingredienser

20 m + tid i frys

En frusen vegansk mangotårta som passar utmärkt till fikat - som en enkel variant av cheesecake! Sött och gott att servera till påsk eller midsommar.

Ingredienser

portioner
  • 150 g naturella kex
  • 50 g kokosolja
  • 450 g Valio Oddlygood® havrebaserad gurt solfrukter
  • 1 banan (mogen)
  • 2 mango
  • 100 g björnbär

Gör så här

  1. Smula kakorna. Smält kokosoljan och blanda i kaksmulorna. Bred ut i botten på en bakplåtsinslagen form. Helst en form med avtagbara kanter.
  2. Mixa havregurt, banan och mango till en jämn smet. Häll smeten över kakbotten och ställ in i frysen i minst två timmar.
  3. Ta fram kakan ca en timme före servering.
  4. Dekorera med mango, björnbär och ätbara blommor efter smak.
  5. Servera och njut! Observera dock att kakan tillslut smälter till en vätska när den stått framme för länge.