Smarrig kladdkaka med karamellsås

Smarrig kladdkaka med karamellsås

11 ingredienser

30 m + tid i kylen

En härligt kladdig vegansk kladdkaka toppat med kolavisp, kolasås, riven choklad och färska hallon. Som en tårta fast med minimalt med ansträngning. Bakas i en rund springform med diameter på 23 cm.

Miljövänligt tips!
aito_caramel

Miljövänligt tips!

Använd Aito havrebaserade karamellsås

Läs mer

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar

Kladdkaka

  • 175 g mjölkfritt margarin
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl kakao
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl Fazer Aito oat for whipping, rumstempererad

Dekoration och topping

  • 2,5 dl Fazer Aito vispbar havresås karamell
  • kolasås (vegansk)
  • mörk choklad, riven (vegansk)
  • färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform med bakplåtspapper.
  2. Smält margarinet på medelvärme i en kastrull.
  3. Ha ner alla ingredienser i en bunke, inklusive smält margarin. Rör försiktigt ihop till en tjock och jämn smet med ballongvisp. Smeten blir ganska tjock.
  4. Ha ner smeten i formen och bred ut i ett jämnt lager.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills kanterna är fasta och mitten är vobblig.
  6. Låt kladdkakan svalna i kylskåpet i minst 1-2 timmar innan servering.
  7. När det är dags att servera är det bara att vispa upp Fazer Aito havresås karamell till fasta toppar.
  8. Bred eller spritsa ut den på kladdkakan och sedan toppa med kolasås, riven choklad och färska hallon.
TIPS!
Tips från Aito!
Mums mums med kolagömma

Tips från Aito!

Fler mjölk- och glutenfria recept hittar du här

Läs mer