Vegansk currygryta med kokos och kål

koket.se
Vegansk currygryta med kokos och kål
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Vegansk currygryta med kokos och kål

17 ingredienser

ca 20 m

Currydoftande vardagsgryta med blomkål, grönkål, spetskål och kikärter. Smakar lika gott i matlådan dagen efter.

Väldigt enkel, billig och snabb - jag tycker det här är den perfekta vardagsmaten!

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 0,5 spetskål
  • 1 blomkål
  • 2 dl grönkål
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 förp kikärtor [400 g]
  • 1 msk curry
  • 400 ml kokosgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 3 msk rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 1 knippe dill

Till servering

  • jordnötter
  • kokt basmatiris
  • limefrukt

Gör så här

  1. Strimla spetskålen tunt och dela blomkålen i mindre buketter. Dela blomkålsstammen i mindre bitar. Hacka grönkålen i mindre bitar om den är hel.
  2. Skiva lök och vitlök tunt. Häll av kikärterna och skölj av dem.
  3. Ta en stor stekpanna, tillsätt olja och låt det bli varmt. Stek sedan lök och vitlök tills det är mjuk. Krydda med curry och sänk värmen lite. Tillsätt blomkål först och sen spetskålen, stek i ca 2 minuter till.
  4. Blanda i kikärterna och salta.
  5. Häll på kokosgrädden, vatten och buljongtärning och låt det koka ihop tills blomkålen är mjuk. Tillsätt grönkålen sista minuten och ta pannan från värmen.
  6. Hacka dill och strö över grytan, servera med jordnötter, ris och limesaft- och zest!