I samarbete med Planti Cooking

Vegansk chokladkladdkaka

7 röster
40 m
8-10
Vegansk chokladkladdkaka
Foto: Planti

Kladdig, saftig och riktigt chokladig! Den här kladdkakan har allt - dessutom gör du den enkelt vegansk med kikärtspad och fraiche istället för ägg.

Visa mer
40 m
8-10

Du behöver

  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,75 dl kakao (av hög kvalité)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl kikärtsspad (eller aquafaba som det också kallas)
  • 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
  • 1 apelsin, rivet skal av

Garnering

  • 1-2 tsk florsocker

Till servering

  • Planti Havrevisp Creamy Dessert
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakaopulver, vaniljsocker och salt. Vispa socker och kikärtsspad till ett vitt fast skum. Rör ner mjölblandningen, fraichen och finrivet apelsinskal i smeten med kikärtsspad och socker.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter eller i ett bleck. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Grädda inte kakan för länge då blir den torr.
  4. Låt stå kallt, gärna över natten. Lossa kakan från formen och sikta över florsocker. Servera kakan när den är helt kall med vispad Planti Havrevisp Creamy Dessert.
  5. Tips! Du kan också prova att smaksätta smeten med, 1 dl hackade valnötter, 2 msk kaffepulver, 1-2 msk konjak, 0,5 dl solrosfrön eller 1 tsk chilipulver.
31 maj 2019

Laddar fler recept...