Vegansk chokladkladdkaka

Vegansk chokladkladdkaka
Foto: Planti

Vegansk chokladkladdkaka

10 ingredienser

40 m

Kladdig, saftig och riktigt chokladig! Den här kladdkakan har allt - dessutom gör du den enkelt vegansk med kikärtspad och fraiche istället för ägg.

Planti Cooking Fraiche Naturell
Planti fraiche naturell produkt

Planti Cooking Fraiche Naturell

Naturell cooking fraiche med mild syrlig smak och tjock krämig konsistens.

Läs mer

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,75 dl kakao (av hög kvalité)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl kikärtsspad (eller aquafaba som det också kallas)
  • 2 dl Planti Cooking Fraiche Natural
  • 1 apelsin, rivet skal av

Garnering

  • 1-2 tsk florsocker

Till servering

  • Planti Dessertvisp Havre

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakaopulver, vaniljsocker och salt. Vispa socker och kikärtsspad till ett vitt fast skum. Rör ner mjölblandningen, fraichen och finrivet apelsinskal i smeten med kikärtsspad och socker.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter eller i ett bleck. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Grädda inte kakan för länge då blir den torr.
  4. Låt stå kallt, gärna över natten. Lossa kakan från formen och sikta över florsocker. Servera kakan när den är helt kall med vispad Planti Havrevisp Creamy Dessert.
  5. Tips! Du kan också prova att smaksätta smeten med, 1 dl hackade valnötter, 2 msk kaffepulver, 1-2 msk konjak, 0,5 dl solrosfrön eller 1 tsk chilipulver.
TIPS!
Fler tips från Planti!
Planti Saftig vegansk morotskaka med syrlig frosting

Fler tips från Planti!

Här hittar du fler goda vegorecept från Planti!

Läs mer