Vegan vaniljglass

Vegan vaniljglass
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Vegan vaniljglass

6 ingredienser

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 4 dl kokosmjölk
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl neutral olja (t ex solrosolja, raps eller majsolja)
  • 3 dl kokosgrädde
  • 1,5 dl agavesirap

Gör så här

  1. Rör ihop kokosmjölk och maizena i en kastrull.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg i både frön och vaniljstång i kastrullen och koka upp under kraftig vispning.
  3. Dra av från plattan och vispa ner oljan i en fin stråle.
  4. Vispa i kokosgrädden och agavesirap och kyl ner massan i ett kallat vattenbad.
  5. Kör massan i en glassmaskin, det tar lite längre tid än med vanlig vaniljglass.
  6. Ät glassen direkt eller ställ in den i frysen. Om den står i frysen längre än en timme, så får man ta fram den ca 10-15 minuter innan den ska ätas.