Västerbottenspaj med kantareller, rom och rödlök

Västerbottenspaj med kantareller, rom och rödlök
Foto: köket.se

Västerbottenspaj med kantareller, rom och rödlök

12 ingredienser

45 m

Servera en lyxig och klassisk förrätt med västerbottenpaj. Toppa pajen med smörstekta kantareller, rom, smetana, rödlök och dill. Enkelt och omtyckt av alla! Vill du göra den ännu mer enkelt? Köp Felix färdiga västerbottenpaj med kantareller.

Felix paj Västerbottensost & Kantareller
Felix västerbottenpaj produktbild ny

Felix paj Västerbottensost & Kantareller

Enkelt och gott med Felix finaste ostpaj med Västerbotten och kantareller. Perfekt till midsommar eller kräftskivan.

Läs mer

Ingredienser

portioner6 - 8

Västerbottenspaj

  • 1 pajdeg
  • 300 g Västerbottensost, riven
  • 2 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 200 g kantareller
  • smör, till stekning
  • 1 förp stenbitsrom (eller tångkaviar)
  • 2 dl smetana
  • 0,5 kruka dill
  • 0,5 rödlök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut pajdegen i en pajform. Nagga pajdegen och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
  3. Vispa samman ägg och grädde. Krydda med salt och peppar och tillsätt osten.
  4. Häll upp fyllningen i pajskalet och grädda pajen i ugnen i ca 30 minuter.
  5. Smörstek under tiden kantarellerna. Krydda med salt och peppar.
  6. Finhacka rödlöken.
  7. Skär upp pajen och garnera med kantareller, smetana, rom, rödlök och dill.
TIPS!
Tips till grillfesten!
Felix såsbuffé

Tips till grillfesten!

Här är 8 oslagbara tips till grillkvällen!

Läs mer