I samarbete med ViktVäktarna

Västerbottenpaj med filodeg

14 röster
40m
6
ViktVäktarna Västerbottenpaj med filodeg
Foto: ViktVäktarna

Västerbottenpaj är ju ett måste på kräftskivan, men är god i många andra sammanhang också. Testa denna variant med ett krispig filodegsskal och timjan som extra smaksättare.

SmartPoints /portion: 6

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Visa mer
40m
6

Du behöver

  • 1 msk rapsolja
  • 125 g filodeg
  • 6 äggulor
  • 3 dl mjölk 0,5%
  • 100 g västerbottenost 35%, riven
  • 3 msk färsk timjan, hackad
  • salt & peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Pensla en pajform med olja och klä in den med filodegsark, pensla med lite olja mellan varje ark. Ställ in i ugnen ca 10 minuter.
  3. Vispa ihop äggulor och mjölk. Blanda ner ost, timjan, salt och lite peppar och ställ in i ugnen ca 25 minuter tills den stannat.
Tips!
ViktVäktarnas smörgåstårta
18 december 2017

Fler goda recept