Västerbottenpaj med filodeg

ViktVäktarna Västerbottenpaj med filodeg
Foto: WW ViktVäktarna

Västerbottenpaj med filodeg

32

3 steg att laga

8 ingredienser

40m

Västerbottenpaj är ju ett måste på kräftskivan, men är god i många andra sammanhang också. Testa denna variant med ett krispig filodegsskal och timjan som extra smaksättare.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

läs mer
ww västenbottenpaj points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner6 portioner
  • 1 msk rapsolja
  • 125 g filodeg
  • 6 äggula
  • 3 dl lättmjölk (0,5 %)
  • 100 g Västerbottensost, riven (35 % fetthalt)
  • 3 msk färsk timjan, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Pensla en pajform med olja och klä in den med filodegsark, pensla med lite olja mellan varje ark. Ställ in i ugnen ca 10 minuter.
  3. Vispa ihop äggulor och mjölk. Blanda ner ost, timjan, salt och lite peppar och ställ in i ugnen ca 25 minuter tills den stannat.
TIPS!
ViktVäktarnas smörgåstårta

Fler tips från WW ViktVäktarna