I samarbete med WW ViktVäktarna

Västerbottenpaj med filodeg

32 röster
40m
6

Västerbottenpaj är ju ett måste på kräftskivan, men är god i många andra sammanhang också. Testa denna variant med ett krispig filodegsskal och timjan som extra smaksättare.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Visa mer
40m
6
6 portioner

Du behöver

  • 1 msk rapsolja
  • 125 g filodeg
  • 6 äggulor
  • 3 dl lättmjölk (0,5 %)
  • 100 g Västerbottensost, riven (35 % fetthalt)
  • 3 msk färsk timjan, hackad
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Pensla en pajform med olja och klä in den med filodegsark, pensla med lite olja mellan varje ark. Ställ in i ugnen ca 10 minuter.
  3. Vispa ihop äggulor och mjölk. Blanda ner ost, timjan, salt och lite peppar och ställ in i ugnen ca 25 minuter tills den stannat.
Tips!
ViktVäktarnas smörgåstårta

Fler tips från WW ViktVäktarna

Laddar fler recept...