Varmrökt sik, smashed cucumber, limemajonnäs och puffat ris

0 röster

Fräsch rätt med varmrökt sik, gurka, limemajonäs och puffat ris som är enkelt och snabbt att laga. Perfekt till både lunch eller lättare middag. 

Visa mer

Du behöver

  • 1 bit varmrökt sik
  • 0,5 gurka
  • 2 msk risvinäger
  • 1 vitlök, pressad
  • 1 msk sesamolja
  • 2 piripiri, fint skivad
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk soya
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 lime
  • sesamfrö
  • koriander
  • 5 dl rapsolja
  • 0,5 dl grötris

Gör så här

  1. Plocka siken fri från ben och skinn. Dela den i fina bitar.
  2. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i bitar och blanda med vitlök och piripiri. Blanda i vinäger, socker och soya och blanda väl.
  3. Riv skalet från limen och blanda med majonnäsen. Smaka av med saften från limen.
  4. Värm oljan till 170 grader. Fritera riset tills det puffat.
27 juli 2018

Laddar fler recept