Varmrökt hälleflundra med zucchinipasta och stekt ägg

3 röster
4

Enkelt recept på en fiskrätt bestående av hälleflundra med zucchinipasta och stekt ägg. Du kan lätt variera middagen efter vad du har hemma. Byt till exempel ut hälleflundran mot räkor och välj den pasta som du har i skafferiet.

Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g glutenfri pasta, linguine pasta, spagetti eller udonnudlar
  • 200 g varmrökt liten grönländsk MSC hälleflundra (går också bra med MSC märkta kokta räkor)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1-2 st zucchini
  • 4 st ägg
  • 1 msk grön chilisås eller 2 tsk yuzu koshupasta
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 1 dl vittvin
  • 2 msk smör
  • 100 g parmesan eller annan hårdost tex Bredsjö hårdost
  • 100 g persilja
  • 50 g koriander (kan uteslutas)
  • Svartpeppar
  • Salt

Topping: (kan uteslutas)

  • 2 msk rostat ris eller rostat bovete

Gör så här

  1. Skär zucchinin på längden i 10-12 skivor/plattor, skär sedan skivorna som nudlar.
  2. Koka pastan enligt instruktionerna på paketet.
  3. Stek äggen på låg värme på 1 sida och lägg sedan på ett fat och salta.
  4. Skala och hacka vitlöken, schalottenlöken och hälften av persiljan, fräs på låg värme i olivoljan. Häll över vitt vin och reducera i någon minut.
  5. Stek zucchini nudlarna på låg värme, dem skall vara al dente. Tillsätt sedan pastan och smaksätt med den gröna chilisåsen och riv i hälften av osten, tillsätt ev lite av pastavattnet för att få mer sås.
  6. Lägg pastan i tallrikar och riv över osten, dela hälleflundran i bitar på pastan.
  7. Smaksätt med svartpeppar, citron zest och finhackad persilja och koriander, avsluta med dem stekta äggen och rostat ris eller rostat bovete.
24 augusti 2018
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept