Varma päron med karamelliserade valnötter och glass

0 röster
25 min
4
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 päron
  • 25 g smör
  • 3 msk Nick's Use like sugar
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk citronskal, rivet
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 msk Nick's Fiber Syrup
  • Nick's Sea salt caramel glass

Gör så här

  1. Päron
    Skala päronen och skär dem i klyftor/halvor.
  2. Smält smör i en stekpanna och lägg i päronen. Strö över Use Like Sugar, kanel och riven citron.
  3. Karamelliserade valnötter
    Hacka valnötterna i bitar och lägg i en stekpanna. Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvarm nivå. Häll över sirap. Stek valnötterna på medeltemperatur då dem lätt kan brännas av sirapen.
  4. När nötterna fått en gyllenbrun färg och börjar klibba ihop sig är dem färdiga. Häll över en nypa salt (ifall du vill ha extra sälta).
  5. Servering
    Lägg det varma päronen och de karamelliserade nötterna på en tallrik och servera med sea salt caramel glass. Läckert!
23 april 2020