Varma chips med hemgjord dipp

koket.se
Varma chips med hemgjord dipp
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Varma chips med hemgjord dipp

5 ingredienser

5 m

Det var hos min väninna Linda som jag första gången åt varma chips, jag måste medge att jag först tyckte idén lät lite märklig men när jag smakat tyckte jag det var genialiskt! Ihop med en krämig tryffeldipp blir det världens bästa chipsupplevelse! /Jessica

Tips! Smulad fetaost med tryffelsmak blandad med crème fraiche blir också en supergod dipp om du inte vill köpa en hel flaska tryffelolja.

Se Jessica Frej laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 tsk tryffelolja (välj en med lite högre prislapp de är godast)
  • 0,5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymalen
  • 1 förp lantchips (saltade)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop ingredienserna till dippen och häll upp i en snygg skål.
  3. Lägg chipsen i en ugnssäker form eller skål. Värm chipsen i 1–3 minuter. Det går väldigt fort så ha koll. Servera direkt.