Varma äpplen med yoghurt, snabbgranola och äppelsirap

God Morgon Varma äpplen med yoghurt
Foto: Green Kitchen Stories

Varma äpplen med yoghurt, snabbgranola och äppelsirap

12 ingredienser

Doften av varma äpplen är galet god! David & Luise från Green Kitchen Stories har trollat fram ett supersmarrigt frukostrecept som du bara måste testa!

Ingredienser

portioner

Snabb frögranola:

  • 1 msk kokosolja (eller smör)
  • 1 msk lönnsirap (eller honung)
  • 1 dl solroskärnor (eller pumpafrön)
  • 0,5 dl sötmandel, grovhackade
  • 0,25 dl riven kokos
  • 0,25 dl linfrön
  • 1 tsk kakao
  • 0,5 krm salt

Varma äpplen:

  • 3 dl äppeljuice
  • 1 kanelstång (eller 1 tsk malen kanel)
  • 2 äpplen, skurna i tjocka skivor

Till servering:

  • 3 dl grekisk yoghurt

Gör så här

  1. Smält kokosolja och lönnsirap i en stor stekpanna. Häll i de övriga granolaingredienserna och låt rosta i 4-5 minuter, vänd runt med en stekspade så granolan inte bränner fast.
  2. Häll ner i en skål och skrapa ur pannan. Häll i äppeljuicen i samma stekpanna och hetta upp och låt sjuda i 3-4 minuter tillsammans med kanelen.
  3. Skiva under tiden äpplena i tjocka skivor, lägg ner dem i äppeljuicen och låt koka i 2-3 minuter på varje sida.
  4. Plocka bort äppelskivorna (och kanelstången) och låt resterande äppeljuicen sjuda vidare i ett par minuter tills den är reducerad till en sirap.
  5. Lägg ett par skedar grekisk yoghurt i två glas eller skålar, lägg äppelskivorna ovanpå yoghurten, ringla över äppelsirap och strö över granola på toppen.