Varm potatissallad med chorizo

koket.se
Varm potatissallad med chorizo
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Varm potatissallad med chorizo

10 ingredienser

30 m

Enkel potatissallad med ugnsrostad potatis, tomater, lök och selleri. Serveras med chorizo, mandlar och persilja.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 kg delikatesspotatis (gärna Amandinepotatis)
  • 500 g färsk chorizokorv
  • 1-2 silverlökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 stjälkar bladselleri
  • 0,5 msk fänkålsfrö
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • olivolja
  • ev spanska mandlar, på toppen

Gör så här

  1. Lägg potatisen i en ugnsfast form. Krossa vitlöken och tillsätt i formen tillsammans med olivolja, salt och peppar. Sväng runt och rosta i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
  2. Rosta fänkålsfröna i en torr stekpanna (samma som du sedan ska steka i) tills det börjar knäppa i dem. Låt dem svalna något och mortla dem sedan grovt.
  3. Skär löken i båtar och strimla sellerin grovt. Halvera tomaterna.
  4. Gör ett snitt i korvarna och ta bort skinnet. Mosa färsen och stek i en stor stekpanna eller stekgryta med olivolja. När färsen börjar bli genomstekt, tillsätt lök, selleri och tomater och låt allt brynas. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
  5. Hacka bladpersilja och mandlar grovt.
  6. Häll ut den varma potatisen på ett stort fat eller vid skål och blanda med de rostade fänkålsfröna.
  7. Tillsätt chorizofräs och bladpersilja och blanda allt grovt. Toppa med hackade mandlar och servera gärna salladen varm.