Varm grönkålssallad med lingon och pepparrot

Varm grönkålssallad med lingon och pepparrot
Foto: köket.se
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Varm grönkålssallad med lingon och pepparrot

6 ingredienser

30 min

Ljuvligt god sallad där fräschören i grönkålen möter stinget i pepparroten och de söta lingonen i en fin kombination.

Pauls kurs - äppelbakad blomkål

Skapa magi med grönsaker. Gå Paul Svenssons kurs. Läs mer & se trailer >>

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 300 g grönkål
  • 20 g smör
  • 100 g frysta lingon
  • 50 g strösocker
  • färsk pepparrot
  • salt

Gör så här

  1. Tina lingonen. Blanda dem med sockret, låt stå minst 15 minuter.
  2. Riv bladen från grönkålsstjälkarna. Strimla stjälkarna.
  3. Värm upp en stekpanna med lock och lägg i smör. Låt smöret smälta och tillsätt salt, när salt och smör smälter ihop blir det lättare för kålen att ta upp det. Tillsätt kålbladen i stekpannan, låt dem sjunka ihop lite så att de börjar släppa vätska.
  4. Tillsätt de strimlade stjälkarna. Stek kålen tills smöret har börjat karamellisera och dofta lite kolaaktigt.
  5. Lägg på ett lock och låt kålen ångkoka under locket ca 1 minut. Skaka pannan då och då under tillagningen.
  6. Lägg upp kålen på ett fat. Garnera med de rårörda lingonen och finriven pepparrot.