I samarbete med Ingelsta Kalkon

Varm grönkålssallad med kalkonbacon, valnötter och tranbär

4 röster
20 m
6
Ingelsta Varm grönkålssallad med kalkonbacon, valnötter och tranbär
Foto: Ingelsta kalkon

Varm grönkålssallad med sötma och sälta i perfekt balans. En sallad som får en given plats på julbordet!

Visa mer
20 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 6 skiva Ingelsta kalkonbacon
  • 0,5 grönkål (eller savojkålshuvud)
  • 1 rödlök
  • 1 tsk honung, flytande
  • 1 dl valnöt
  • 1 dl torkade tranbär
  • salt
  • malen svartpeppar
  • smör, till stekning
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Riv kålen i bitar. Strimla rödlöken.
  2. Fräs kålen och rödlöken i smör. Tillsätt honung, salta och peppra. Vänd i valnötter och tranbär mot slutet.
  3. Strimla och stek kalkonbaconet och låt rinna av på en bit hushållspapper. Blanda sedan ner det i kålen.

Laddar fler recept...