I samarbete med Ingelsta Kalkon

Varm grönkålssallad med kalkonbacon, valnötter och tranbär

1 röst
20 m
6
Ingelsta Varm grönkålssallad med kalkonbacon, valnötter och tranbär
Foto: Ingelsta kalkon

Varm grönkålssallad med sötma och sälta i perfekt balans. En sallad som får en given plats på julbordet!

Visa mer
20 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 6 skivor kalkonbacon
  • 0,5 grönkål- eller savojkålshuvud
  • 1 rödlök
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl torkade tranbär
  • salt
  • svartpeppar, mald
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Riv kålen i bitar. Strimla rödlöken.
  2. Fräs kålen och rödlöken i smör. Tillsätt honung, salta och peppra. Vänd i valnötter och tranbär mot slutet.
  3. Strimla och stek kalkonbaconet och låt rinna av på en bit hushållspapper. Blanda sedan ner det i kålen.
3 oktober 2018

Laddar fler recept