Varm äppelmust med ingefära i råsaftscentrifug

0 röster
4 glas

Värmande äppeldryck med smak av apelsin, kanel, nejlika och ingefära. Till det här receptet behöver du en råsaftcentrifug!

Visa mer
4 glas
4 portioner

Du behöver

  • 6-8 äpplen, Royal Gala
  • 3 cm färsk ingefära
  • 2 apelsiner, rivet skal
  • 1 kanelstång
  • 10 hela nejlikor
  • En skvätt bourbon funkar som spets om man så önskar

Gör så här

  1. Centrifugera ingefära och äpplen.
  2. Slå över saften i en kastrull och vänd ner zest(yttersta skalet) från tvättade apelsiner, kanelstången och de 10 nejlikorna.
  3. Värm sakta det hela över öppen eld eller på spisen och låt det dra under lock i minst 30 minuter.
  4. Servera rykande het.
14 december 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept