Vårlamm med fänkålsrostade morötter och ramslök

0 röster
4

Ugnsbakat lamm med fänkålsrostade rotsaker och skysås.

Visa mer
4

Du behöver

  • 600-700 g vårlamm
  • salt och peppar
  • Olja/smör till stekning
  • 1 knippe morötter
  • 8 Amandine potatis
  • 2 msk fänkålsfrö
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 dl lammsky med vitlök
  • 1 knippe ramslök
  • 100 g bladspenat

Gör så här

  1. Krydda lammet med salt och peppar och stek sedan i lite olja och smör. Baka i ugn på 125 grader till innertemperatur 58 grader ta sedan ut och låt vila.
  2. Skala morötter och potatis krydda med fänkålsfrö, salt, peppar och chiliflakes. Skicka in i ugnen på 220 grader i ca 30 minuter (marinera i lite olja och smör).
  3. Koka en lammsky alternativt en kalvsky och smaksätt med vitlök, smör och olivolja,
  4. Värm köttet innan servering och skär upp i skivor och vänd ner ramslök och spenat med morötterna och potatisen.
1 april 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept