Vårkyckling med ramslök, grön sparris och chistorra

Vårkyckling med ramslök, grön sparris och chistorra
Foto: Tv4
Jonas Dahlbom
Jonas Dahlbom

Vårkyckling med ramslök, grön sparris och chistorra

6 ingredienser

50 m

Helstekt kyckling i ugn med sparris, ramslök och chistorra är en ljuvlig rätt som passar perfekt som buffémat.

Ingredienser

portioner4 - 6 bufféportioner
  • 2 vårkycklingar
  • salt
  • 1 förp grön sparris
  • 100 g chistorra
  • 1 förp färsk ramslök
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Gnid in kycklingen med salt. Stek hel i ugnen på 170 grader tills innertemperaturen är 82 grader vid benet. Ta ut och slå in i folie. Låt stå i minst 30 minuter.
  2. Skala sparrisen och skär i bitar. Strimla ramslöken. Skär chistorran i tärningar och stek den försiktigt i en panna.
  3. Plocka kycklingen och blanda ner den i chistorran med sparrisen. Stek tills allt är varmt.
  4. Lägg upp på fat och strö strimlad ramslök över.