Vårig fänkålssallad

2 röster
1 h 10 m
4

Bakad fänkål som toppas med en krispig cruité av fänkål och rädisor. Passar fint som tillbehör till både kött och fisk. 

I det här receptet används en cirkulator för att tillaga fänkålen enligt tekniken sous vide. Det går också bra att ugnsbaka fänkålen på 175 grader tills den är mjuk. 




Visa mer
1 h 10 m
4
4 portioner

Du behöver

Bakad fänkål

  • 1 stor fänkål, delad i fyra klyftor
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 1 tsk rostade fänkålsfrön
  • Salt, peppar

Fänkål och rädiscrudité

  • 0,5 fänkål, tunt hyvlad på mandolin
  • 4 rädisor, tunt hyvlade på mandolin
  • citronsaft
  • olivolja
  • flingsalt, peppar

Topping

  • plockad dill
  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Bakad fänkål
    Fyll en stor kastrull med vatten och sätt igång cirkulatorn på en vattentemperatur på 85 grader.
  2. Lägg fänkålsklyftorna i en vakuum- eller zippåse och tillsätt rapsolja, rostade fänkålsfrön samt salt och peppar. Förslut vakuum- alternativt zippåsen och lägg den i cirkulatorn i ca 75 minuter.
  3. Ta ut fänkålen ur påsen. Lägg den på papper eller handduk för att rinna av.
  4. Crudité
    Lägg den hyvlade fänkålen och rädisorna i en skål. Ringla över citronsaft och olivolja och massera in. Smaka av med flingsalt och peppar.
  5. Lägg den bakade fänkålen i botten på ett fat. Toppa med crudité, plockad dill och ätbara blommor.
10 april 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept