Vaniljglass med salta kolapopcorn och heta björnbär

Vaniljglass med salta kolapopcorn och heta björnbär
Foto: Eva Hildén

Vaniljglass med salta kolapopcorn och heta björnbär

10 ingredienser

1 h

Marängsviss, släng dig i väggen! Här har du en rejäl utmanare i denna sötsalta dessert med skön svalka från vaniljglass och (på ett bra sätt) överraskande hetta från chilikokta björnbär. Pricken över i är popcornen med gräddkolasås och små salta stänk – en mindre dessert i sig!

Ta fram det bästa med Tabasco
Tabasco Produktbild_02

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 l vaniljglass
  • färsk citronmeliss (till garnering)

Salta kolapopcorn

  • 125 g gräddkola
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 6 dl popcorn, osaltade men poppade
  • 1 tsk Maldon havssalt

Heta björnbär

  • 250 g björnbär (eller hallon/blåbär)
  • 1 dl strösocker
  • 2 krm TABASCO® Original pepparsås
  • potatismjöl (till redning)

Gör så här

Salta kolapopcorn

  1. Börja med popcornen. Värm försiktigt kolorna och grädden i en kastrull under omrörning. Rör till en jämn kolasås. Tillsätt popcornen och blanda runt. Bred ut på en bakpappersklädd plåt eller bricka. Strö över havssalt. Ställ in i kylen och låt stelna.

Heta björnbär

  1. Koka upp björnbär, socker och TABASCO® Original pepparsås i en kastrull. Red av med potatismjöl utrört i lite kallt vatten för en tjockare konsistens.

Servering

  1. Gör glasskulor och lägg upp på ett stort fat. Ringla över de ljumna björnbären. Toppa med de salta kolapopcornen. Garnera med citronmeliss.