Vaniljglass med heta björnbär och salt kolapopcorn

Vaniljglass med heta björnbär och salt kolapopcorn

10 ingredienser

60 min

En ljuvligt god och spännande dessert som både bjuder på sötma, sälta och hetta. Vaniljglass, chilikokta björnbär och popcorn med gräddkolasås och små salta stänk. Mums!

läs mer
maldon_produktbild_01

Ta fram det bästa med Maldon

Handskördat gourmetsalt med mjuk, spröd struktur som ger en ren saltsmak och är en favorit världen över.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 l vaniljglass
  • färsk citronmeliss, till garnering

Salta kolapopcorn

  • 125 g gräddkola ((mjuka))
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 6 dl popcorn, poppade
  • 1 tsk Maldon havssalt

Heta björnbär

  • 250 g björnbär (eller hallon/blåbär)
  • 1 dl strösocker
  • 2 krm TABASCO® Original pepparsås
  • potatismjöl, till redning

Gör så här

  1. Börja med popcornen. Värm försiktigt kolorna och grädden i en kastrull under omrörning. Rör till en jämn kolasås. Tillsätt popcornen och blanda runt. Bred ut på en bakpappersklädd plåt eller bricka. Strö över havssalt. Ställ in i kylen och låt stelna.
  2. Koka upp björnbär, socker och TABASCO® Original pepparsås i en kastrull. Red av med potatismjöl utrört i lite kallt vatten för en tjockare konsistens.
  3. Gör glasskulor och lägg upp på ett stort fat. Ringla över de ljumna björnbären. Toppa med de salta kolapopcornen. Garnera med citronmeliss.
TIPS!
läs mer
Garden foccacia med chiliolja

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Maldon hittar du här!

Läs mer