Vaniljglass med heta björnbär och salt kolapopcorn

Vaniljglass med heta björnbär och salt kolapopcorn

10 ingredienser

60 min

En ljuvligt god och spännande dessert som både bjuder på sötma, sälta och hetta. Vaniljglass, chilikokta björnbär och popcorn med gräddkolasås och små salta stänk. Mums!

Ta fram det bästa med Tabasco
Tabasco original produkt

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 l vaniljglass
  • färsk citronmeliss, till garnering

Salta kolapopcorn

  • 125 g gräddkola ((mjuka))
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 6 dl popcorn, poppade
  • 1 tsk havssalt

Heta björnbär

  • 250 g björnbär (eller hallon/blåbär)
  • 1 dl strösocker
  • 2 krm TABASCO® Original pepparsås
  • potatismjöl, till redning

Gör så här

  1. Börja med popcornen. Värm försiktigt kolorna och grädden i en kastrull under omrörning. Rör till en jämn kolasås. Tillsätt popcornen och blanda runt. Bred ut på en bakpappersklädd plåt eller bricka. Strö över havssalt. Ställ in i kylen och låt stelna.
  2. Koka upp björnbär, socker och TABASCO® Original pepparsås i en kastrull. Red av med potatismjöl utrört i lite kallt vatten för en tjockare konsistens.
  3. Gör glasskulor och lägg upp på ett stort fat. Ringla över de ljumna björnbären. Toppa med de salta kolapopcornen. Garnera med citronmeliss.
TIPS!
Fler tips!
Mango- och spenatsmoothie

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Tabasco hittar du här!

Läs mer