Pannacotta med äppelkompott

Pannacotta med äppelkompott
Foto: TV4

Pannacotta med äppelkompott

Av: Valerie Thunell

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

Ljuvlig dessert där pannacotta med vit choklad, vanilj och grädde serveras med hemgjord äppelkompott toppad med honung och valnötter. Mums! Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner

Pannacotta med äppelkompott

  • 1 l grädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl gelésocker
  • 300 g vit bakchoklad

Topping

  • 1 äpple
  • smör, till stekning
  • 1 dl cognac
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk honung
  • valnötter
  • vispgrädde

Gör så här

Pannacotta med äppelkompott

  1. Låt koka upp snabbt under omrörning. Lägg i vit choklad.
  2. Rör tills det har smält.
  3. Häll upp i efterrättsglas och låt stå i kyl ca 1 timme, tills det blir stelt.
  4. Topping: Hacka äpple i små bitar. Fräs i smör i stekpanna.
  5. Häll i konjak, socker, honung och valnötter (så många du vill).
  6. Låt detta koka ihop, och häll över efterrätten. Toppa med vispgrädde.