Finkrossade tomater behåller de nyskördade tomaternas fräschör och söta smak.
Läs mer
Ingredienser
Tomatsylt
1 burk Mutti Polpa
1 msk smör
3,5 dl ljust muscovadosocker
1 citron, skal och saft
Våfflor
100 g smör
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl standardmjölk (3%)
Vaniljgrädde
2 dl grädde
2 dl crème fraîche
0,5 vaniljstång
2 msk florsocker
Gör så här
Tomatsylt
Mät upp ingredienserna i en kastrull och sjud i 10–15 minuter tills sylten tjocknat något. Låt svalna och häll sedan upp i glasburk. Förvara i kylskåp.
Våfflor
Bryn smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägg och mjölk i omgångar och vispa till en jämn smet. Tillsätt sist det brynta smöret.
Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smör före första laggen och grädda sedan våfflorna gyllene och frasiga.
Vaniljgrädde
Vispa grädde och crème fraiche tills det blir fast och fluffigt, smaksätt med vaniljfrön och florsocker.
Servera våfflorna med vaniljgrädden och tomatsylten.