Våfflor med tomatsylt och vaniljgrädde

koket.se
Mutti Våfflor med tomatsylt och vaniljgrädde
Foto: Köket.se

Våfflor med tomatsylt och vaniljgrädde

13 ingredienser

45 min

Ja, du läste rätt - Tomatsylt! Sylten är gjord på söta krossade tomater från Mutti. En riktigt otipppad och god sylt på våfflorna.

Mutti Polpa
Mutti Polpa produktbild

Mutti Polpa

Finkrossade tomater behåller de nyskördade tomaternas fräschör och söta smak.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner

Tomatsylt

  • 1 burk Mutti Polpa
  • 1 msk smör
  • 3,5 dl ljust muscovadosocker
  • 1 citron, skal och saft

Våfflor

  • 100 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 4 dl standardmjölk (3%)

Vaniljgrädde

  • 2 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 msk florsocker

Gör så här

Tomatsylt

  1. Mät upp ingredienserna i en kastrull och sjud i 10–15 minuter tills sylten tjocknat något. Låt svalna och häll sedan upp i glasburk. Förvara i kylskåp.

Våfflor

  1. Bryn smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägg och mjölk i omgångar och vispa till en jämn smet. Tillsätt sist det brynta smöret.
  3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smör före första laggen och grädda sedan våfflorna gyllene och frasiga.

Vaniljgrädde

  1. Vispa grädde och crème fraiche tills det blir fast och fluffigt, smaksätt med vaniljfrön och florsocker.
  2. Servera våfflorna med vaniljgrädden och tomatsylten.
TIPS!
Fler tips från Mutti!
Mutti Tomatpasta med burrata - klar på10 minuter!

Fler tips från Mutti!

Här hittar du fler tips och goda tomatrecept från Mutti!

Läs mer