Frasiga våfflor med lyxig skagenröra

Frasiga våfflor med lyxig skagenröra

13 ingredienser

1 h

Här har du den vinnande förrätten till nyår. Frasiga våfflor som toppas med världens godaste skagenröra som är smaksatt med riven Grana Padano - det blir som sagt inte godare än så här!

Grana Padano tipsar!
Grana Padano produkt

Grana Padano tipsar!

Här hittar du fler goda recept och serveringstips från Grana Padano >>

Läs mer

Ingredienser

portioner

Våfflor

  • 125 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 1 krm salt
  • 2 dl kolsyrat vatten

Skagenröra

  • 300 g skalade räkor
  • 75 g Grana Padano, riven
  • 2 msk färsk dill, hackad
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk crème fraîche
  • 0,5 msk färsk pepparrot, riven
  • citron, till servering

Gör så här

Våfflor

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa mjölk, mjöl, bakpulver, salt, och ägg till en slät smet. Rör i smält smör och mineralvattnet. Låt smeten stå i 30 minuter.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Grädda våfflor av smeten tills de har fått en gyllengul färg och frasig yta. Lägg dom på galler tills servering så att de håller sig frasiga.

Skagenröra

  1. Blanda räkor, Grana Padano, pepparrot, dill, majonnäs och crème fraîche. Servera de nygräddade våfflorna med skagenröra och garnera gärna med en dill och en citronskiva.
TIPS!
Tips från Grana Padano!
Råraka med Grana Padano och löjrom

Tips från Grana Padano!

Här hittar du fler goda recept till jul och nyår

Läs mer