Waldorfsallad à la Per Morberg

Waldorfsallad à la Per Morberg
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Waldorfsallad à la Per Morberg

11 ingredienser

En god och klassisk sallad med rotfrukter som passar bra att äta på vintern. Waldorf Hotel i New York är upphovsmakare till det här receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 morot
  • 1 äpple
  • 0,5 rotselleri
  • 0,5 liten kålrot
  • 1 palsternacka
  • 1 dl gourmet crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 3 msk valnötter, hackade (eller hasselnötter)
  • salladsblad, till servering
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och tvätta alla rotfrukter noga. Skär rotfrukterna i mycket tunna strimlor, lägg i en skål. Salta och peppra. Låt stå en timma. (Saltet drar ur vätskan ur rotfrukterna).
  2. Häll av eventuell vätska. Blanda i majonäsen, crème fraichen och de hackade nötterna.
  3. Strimla äpplet sist av allt och blanda i. Smaka av med ev mer salt och peppar.
  4. Lägg några salladsblad i botten på en tallrik och sedan en klick av waldorfblandningen.