Smörrebröd: Pannbiffsmörgås

9 röster

Använd danskt rågbröd till alla smörgåsar. Skär i skivor. Ta bort kanterna. Smöra! /Per Morberg

Visa mer

Du behöver

  • Rosè och frisésallad
  • Pannbiff
  • stekt lök
  • Gurkskiva

Pannbiff

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • ströbröd
  • 3 msk fransk senap
  • 3 msk soja
  • 3 dl vispgrädde, ca
  • smör till stekning

Blötlök (garnityr till pannbiffen)

  • 4 gula lökar
  • 2 dl steksky buljong

Gör så här

  1. Pannbiff
    Hacka löken och bryn den så den mjuknar.
  2. Låt sedan svalna.
  3. Blanda färsen med salt och ägg.
  4. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en slät smet.
  5. Forma med blöta händer till mindre biffar.
  6. Bryn i smör och låt svalna.
  7. Blötlök
    Löken skivas och steks mjuk.
  8. Häll i skyn och låt koka med en stund.
14 juni 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept