Smörrebröd: Pannbiffsmörgås

POPULÄRT
Smörrebröd: Pannbiffsmörgås
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Smörrebröd: Pannbiffsmörgås

14 ingredienser

Använd danskt rågbröd till alla smörgåsar. Skär i skivor. Ta bort kanterna. Smöra! /Per Morberg

Här hittar du Pers smörrebröd

Friterade lökringar, spätta plus persilja

Rostbiffssmörgås

Laxsmörgås

Leverpastejsmörgås

Spättasmörgås

Ingredienser

portioner
  • Rosé och frisésallad
  • pannbiff
  • gul lök, stekt
  • gurkskiva

pannbiff

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • ströbröd
  • 3 msk dijonsenap
  • 3 msk soja
  • ca 3 dl vispgrädde
  • smör, till stekning

Blötlök (garnityr till pannbiffen)

  • 4 gula lökar
  • 2 dl steksky buljong

Gör så här

Pannbiff

  1. Hacka löken och bryn den så den mjuknar.
  2. Låt sedan svalna.
  3. Blanda färsen med salt och ägg.
  4. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en slät smet.
  5. Forma med blöta händer till mindre biffar.
  6. Bryn i smör och låt svalna.

Blötlök

  1. Löken skivas och steks mjuk.
  2. Häll i skyn och låt koka med en stund.