Riktigt snabbakade bröd som faktiskt känns nybakta i flera dagar. Du kan förenkla genom att inte rulla bullarna utan bara skära dem i lagom stora och lite oregelbundna bitar. På utflykten fyller vi frallorna med ost och rädisor.
Deg: Värm mjölken tills den är fingerljummen. Smula i jästen och rör tills jästen löst sig. Rör i salt, olja och havregryn. Arbeta in den mindre mängden vetemjöl. Arbeta kraftigt i 5 minuter med maskin eller 10 minuter med handkraft tills degen är slät och jämn. Låt jäsa övertäckt i 20 minuter tills degen nästan jäst till dubbel storlek.
Ta upp på mjölat bakbord. Knåda några kraftiga tag. Platta eller kavla ut till en platta. Rulla ihop. Skär degen i 12-16 bitar. Lägg på en plåt. Jäs övertäckt i 20-30 minuter.
Värm ugnen till 250°. När degen reser sig snabbt efter ett lätt tryck med pekfingret är det dags att grädda bröden. Sätt in bröden, sänk till 200° och grädda till vacker färg i ca 15 minuter. Låt svalna under en handduk för mjuk skorpa.
Dela frallorna och bre med bordsmargarin. Skiva och strimla rädisorna. Lägg på ost, krasse och rädisor. Kläm ihop och packa i burk med lock.