Gull-Britts rödbetspaj

Gull-Britts rödbetspaj
Foto: Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder

Gull-Britts rödbetspaj

11 ingredienser

Ingredienser

portioner

pajdeg

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g smör (eller margarin)
  • 3 msk filmjölk

Fyllning

  • 4-5 rödbetor
  • 1 gul lök
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 100 g grönmögelost
  • persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl och salt i en skål. Lägg i kylskåpskallt margarin skuret i små bitar. Finfördela det i mjölet med en gaffel, med fingertopparna eller i matberedaren till en smulig massa. Tillsätt filmjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform som är ca 25 cm i diameter och grädda i 10 minuter. Skala rödbetorna och riv eller hacka dem ganska grovt. Hacka löken och bryn den lätt tillsammans med rödbetorna i olja i en stekpanna. Bred ut blandningen i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll över. Smula ner grönmögelosten samt lite hackad persilja. Grädda i ca 30 minuter.