Böngryta med chorizo

Böngryta med chorizo
Foto: Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder
Pär Nilsson och Christel Schröder

Böngryta med chorizo

9 ingredienser

Receptet kommer från boken Utemat.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 chorizo i bitar
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl färdigkokta kikärtor
  • 1 dl majskorn
  • 1 buljongtärning
  • 0,5 dl solroskärnor

Smaksättning

  • salt, peppar, socker och citron

Gör så här

  1. Fräs löken och chorizokorven. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med i 1 minut. Slå på vatten. Lägg i kikärterna, majsen, buljongen och solrosfröna. Låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt, peppar, socker och citron. Servera tillsammans med couscous. Om du använder torkade kikärter, måste du låta dem ligga i blöt i 5-6 timmar innan du kokar dem.